Nuorisotyö-lehti 2/2023 aseteltuna maahan pudonneiden puun lehtien päälle.

Satakunnan etsivän nuorisotyön ammattilaiset organisoivat mielenilmauksen Eduskuntatalon edustalla 22.11 klo 13-15 

Satakunnan etsivän nuorisotyön työntekijöiden organisoima, etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan mielenilmaus vastustaa suunniteltuja, nuorten asemaa heikentäviä rahoitusleikkauksia. Etsivään nuorisotyöhön kohdennetaan ensi vuoden budjetissa 13 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 aluehallintovirastot myönsivät etsivään nuorisotyöhön 15,3 miljoonaa euroa. Tällöinen kaavailtu rahoituksen kaventuminen on hurjat 2,3 miljoonaa euroa. Myöskään pajat eivät selviä ilman vähennyksiä. 

Etsivä nuorisotyö ja työpajat työskentelevät niiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien nuorten kanssa. Heidän, jotka yhteiskunta on jo unohtanut. Ja heidän, joiden oma polku on vielä usvan peitossa. Kaavaillut leikkaukset tarkoittavat, että tutkitusti toimiva, juurrutettu työmuoto tavoittaa jopa 4000 nuorta vähemmän vuosittain.  

Uutena kokonaisuutena etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kanssa samaan rahoitusmomenttiin on tullut koulu- ja oppilaitosnuorisotyö. Kyse on ennaltaehkäisevästä ja yhteisöjä tukevasta työstä, joka lisää opetushenkilökunnan mahdollisuuksia keskittyä ydintehtäväänsä. Ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lisätä kehitystavoitteita, mikäli se samaan aikaan näivettää jo todennetusti vaikuttavia toimintamuotoja ja unohtaa jo pulassa olevat nuoret joiden tulevaisuuteen me pystymme vielä tehokkaasti vaikuttamaan.  

Kutsumme paikalle koko Suomen etsivän nuorisotyön sekä työpajojen ammattilaiset nuorten kanssa. Kannustamme myös kaikkia asiasta kiinnostuneita saapumaan paikalle ja osoittamaan kanssamme tukemme nuorille ja nuorten asemalle.  

Käytössämme on myös erilaista tukimateriaalia mielenilmaisun mainostamiseksi sekä oman tukensa osoittamiseksi. Mikäli haluat itsellesi linkin, jonka kautta voit ilmoittautua mukaan mielenilmaukseen tai haluat saada materiaalit itsellesi, voit laittaa sähköpostia Satakunnan etsivän nuorisotyön koordinaattorille: 

tiia.laine@kokemaki.fi 

Voit seurata ja tukea matkaamme sosiaalisessa mediassa: #ylpeästietsivä #ainanuorenpuolella #tätäonetsivänuorisotyö 

Jaa