Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -hanke oli myös Nuori2023-tapahtumassa esillä. Kuvassa opiskelijoita ja opettajia pisteellä.

Yhteisöpedagogiopiskelijat osana Nuori2023-tapahtumaa

”Siistiä päästä verkostoitumaan!”

Allianssin ja Kirkkohallituksen organisoima Nuori2023-tapahtuma järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa viikko sitten. Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelijat Jyväskylän kampukselta pääsivät osaksi tapahtuman järjestämistä ja käytännön työtehtäviä.

Kirkkohallituksesta asiantuntija Sirpa Syrjä juttelemassa Humakin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijoille Nuori2023-tapahtumassa
Kirkkohallituksesta asiantuntija Sirpa Syrjä kertoo Humakin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijoille, että tapahtuman pääteema on Polkuja hyvään tulevaisuuteen. Kaikkiaan NUORI23-tapahtumaan osallistui 2300 kasvatus- ja nuorisoalan toimijaa kunnista, seurakunnista, järjestöistä ja oppilaitoksista. ”Kokoonnuimme yhteiseen keskusteluun, pohdiskeluun, visiointiin ja toimintaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamiseksi ja edistämiseksi”, tiivisti Syrjä.

Opiskelijoilla oli tapahtumassa erilaisia rooleja ja vastuualueita, kuten: salivastaava, yleisavustaja ja stage manager. Osa opiskelijoita rohkaistui ottamaan myös hiukan enemmän vastuuta ja päätyivätkin esihenkilötiimiin, jonka vastuulla oli esimerkiksi työvuorojen suunnittelu tapahtumaa varten ja johtaminen.

Odottavat tuntemukset

Opiskelijat saivat jo viime syksynä vihiä siitä, että he pääsisivät osaksi Nuori2023 tapahtumaa. Tapahtuman suunnittelu käynnistyi konkreettisesti kuitenkin vasta helmikuussa lehtori Maarit Honkonen-Seppälän luotsaamalla Hyvinvointipalvelut-opintojaksolla.

Yhteisöpedagogiopiskelija (AMK) Ossi Ritola lähti tapahtumaan hyvillä ja odottavilla tuntemuksilla, tapahtuman sijainti oli hänelle ideaali. Ritola odotti erityisesti eri alojen ammattilaisten kanssa kommunikointia, sekä akateemista oppimista. ‘’Siistiä päästä verkostoitumaan!’’

Opiskelija Ossi Ritolan ottama peiliselfie itsestään Nuori2023-tapahtuman aikana
Yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija Ossi Ritola ehti Nuori23-tapahtuman tuoksinassa ottaa myös kuvan itsestään. Kuva (c) Ossi Ritola

Ritolan työtehtävä tapahtumassa oli salivastaava. Käytännössä hän huolehti siitä, että tapahtuman aikana saleissa ei ylity ennalta määritetty ihmismäärä, paloturvallisuusriskin vuoksi. Salivastaavan vastuulle kuuluu myös huolehtiminen siitä, että tilat ovat kunnossa seuraavaa esiintyjää varten, sekä eksyneiden vierailijoiden ohjaaminen oikeaan paikkaan.

Samassa veneessä

Tapahtuma tuli päätökseen torstaina 20.4 ja vielä neljä päivää tapahtuman jälkeen kampuksen ravintola Santerissa käytiin jälkipuintia liittyen Nuori2023 tapahtumaan. Aistittavissa oli kehitysehdotuksia, mutta myös tyytyväisyyttä omaan ja opiskelutovereiden toimintaan. Opiskelija Ossi Ritola kehuu hyvää esihenkilötyötä, jonka johdosta paketti pysyi kasassa, myös muut opiskelijatoverit saavat Ritolalta kehuja joustavasta toiminnasta. Esihenkilötiimissä olivat opiskelijat: Iina Nissinen, Saana Herva ja Elina Vartio

Opiskelijat jakamassa vesipulloja tapahtumassa
Humakin ständillä jaettiin tapahtuman aikana noin 1000 pulloa vettä. Pullojen tarrotus tapahtui työsuojelullisestikin oikeaoppisesti, sillä virallisina valvojina toimivat JYTY-liiton asiantuntijat. Jyväskylän Pavijongin ravintoloissa keitettiin kahvia tapahtumatiistaina 600 litraa, keskiviikkona 1000 ja torstaina 1100 litraa.

Ossi Ritola kertoo, että odotukset tapahtumasta täyttyivät ja jopa ylittyivät, toimijoita ja hyvänmielen kanssakäymistä oli paljon, myös työtehtäviä hänen mielestään oli sopivasti. Päällimmäisenä Ritolalle jäi mieleen yhteisöllisyys. ‘’Olimme kaikki luokkana samassa veneessä.’’

Seuraavat tapahtumat

Kirkkohallitus järjestää seuraavan kerran Kirkon kasvatuksen päivät 9.-11.1.2024 Jyväskylässä. Allianssi puolestaan järjestää NUORI24-tapahtuman Tampereella 24.-25.4.2024. ”Toivottavasti saamme osallistua tapahtuma-avustajina myös tulevaisuudessa. Tällaiset työelämälähtöiset oppimistehtävät motivoivat ja tuovat hyvää lisää verkkoluentoihin sekä teoreettiseen oppimiseen”, pohtii Ritola.

Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -hankkeen työntekijöitä ja muuta väkeä testaamassa väsymystä, seisovat yhdellä jalalla.
Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -hanke oli myös tapahtumassa esillä. Hankkeen asiantuntija Juho Jäppisen tekemää väsymystä ja kognitiivista kuormitusta mittaavaa testiä kokeilevat esihenkilötiimiläiset Elina Vartio (vas), Saana Herva ja Iina Nissinen. Testauksessa myös mukana Suvi Töyrylä, Maarit Honkonen-Seppälä sekä Ada RaivioKuva (c) Katri Karjula.

Tapahtumasta juttuja ja kuvia löydät täältä:https://nuorisoala.fi/palvelut/koulutuksetjatapahtumat/nuori-tapahtumat/nuori2023/

Teksti: Jenna Puolakka, ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija Jyväskylän kampukselta yhteistyössä Maarit Honkonen-Seppälän kanssa. Puolakka kirjoitti tekstin osana Hyvinvointipalvelut-opintojaksoa.

Kuvat: Maarit Honkonen-Seppälä, jos ei toisin mainita.

Jaa