INTO ry:n logo

Yli kuusisataa etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ammattilaista kokoontuu Lahteen

Huippupuhujat haastavat nuorten kanssa työskenteleviä ja keskiviikon vaalipaneelissa tentataan politiikan kovia nimiä. #INTO23 järjestetään Lahden Sibeliustalolla 28.-29. maaliskuuta. Paikalle odotetaan noin 600 osallistujaa. Apuna tapahtuman toteuttamisessa toimivat Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat.

Nuorten hyvinvointi puhuttaa Suomessa enemmän kuin koskaan. Teema on vahvasti esillä myös #INTO23-tapahtumassa eli etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan vuosittaisessa valtakunnallisessa kokoontumisessa. Tänä vuonna teemana on Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin.

Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajojen työ- ja yksilövalmentajat työskentelevät ympäri Suomea haavoittuvimmassa asemassa olevien nuorten kanssa. He tarjoavat tukea, ohjausta ja valmennusta niille, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet yhteiskuntamme tavanomaiselta koulu- tai työllisyyspolulta. Monilla työpajoilla tarjotaan myös mahdollisuuksia opiskeluun ja ammattitaidon kasvattamiseen.

Pohjimmiltaan toiminnan tarkoitus on molemmissa palveluissa sama. Onnistuneen yhteisen matkan jälkeen ihminen nousee takaisin jaloilleen ja oman elämänsä ruoriin. Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry vahvistaa sekä apua saaneiden että heidän kanssaan työskentelevien ääntä.

Huippupuhujat ja seminaarit avaavat uusia näkökulmia

INTO-tapahtuma kokoaa yhteen noin 600 alan toimijaa, tarjoaa mahdollisuuden vertaiskehittämiseen ja ammatillisiin kohtaamisiin sekä nostaa esille alan tuoreimmat puheenaiheet.

Lahdessa päälavalla kuullaan tiistaina 28. maaliskuuta Suomen Palloliitossa huippujalkapallopäällikkönä työskentelevää Marianne Miettistä, joka johdattelee seminaariväen onnistumisen taitoihin. Keskiviikkona 29. maaliskuuta lavalle nousevat nuorisotutkija Mikko Salasuo (Nuoren näköinen hyvä elämä) ja freelaskija, ammattipuhuja Pekka Hyysalo (Vastuullisuus osana yksilön valintoja). Luvassa on siis innostavia keskusteluja!

Molempina päivinä tarjolla on myös lukuisia rinnakkaisseminaareja, jossa ammattilaiset voivat sukeltaa valintansa mukaan esimerkiksi kiusaamisen, digitaalisuuden, ehkäisevän päihdetyön, sote-uudistuksen ja sokerideittailun maailmoihin.

Tutustu seminaareihin klikkaamalla tästä.

Eduskuntavaalipaneelissa esillä rahoitus ja syrjäytyminen

Aivan eduskuntavaalien kynnyksellä järjestettävässä paneelikeskustelussa kysytään, mitkä ovat eri puolueiden ratkaisut nuorten ulkopuolisuuden ja työttömyyden vähentämiseksi. Entä miten ehdokkaat näkevät etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan merkityksen ja tulevaisuuden? Paneelin kysymykset on kerätty etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kenttäväeltä.

Keskiviikkona järjestettävän Suomi, jossa kenenkään ei tarvitse selvitä yksin -paneelin juontaa YLE Lahden toimittaja Marjo Pirilä.

Paneeliin osallistuvat:
Ville Skinnari, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri (SDP)
Saija Granlund, sairaanhoitaja amk (PS)
Aino Närkki, johtava elinkeinoasiantuntija (Kok.)
Hilkka Kemppi, kansanedustaja (Kesk.)
Veli Liikanen, puoluesihteeri (Vihr.)
Elisa Lientola, ammatillinen opettaja (Vas.)
Pia Tyyskä, psykiatrinen sairaanhoitaja (RKP)
Iida Hovi, koordinaattori (KD)
Pasi Tuomaila, vastaava ohjaaja (Liik.)

Tiedote, julkaistu 17.03.2023 / 13:30 Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry

Jaa