Teams-etätapaamisesta kuva (tietokoneen ruudusta)
Kuvassa oikealla pikkuisen näkyvä kuvaaja Maarit Honkonen-Seppälä luotsaa Humak-opiskelijoita ja he puolestaan opastavat tapahtumavieraita. ”Tapahtumaa tehdään parasta aikaa monella taholla ja huhtikuun lopussa Jyväskylän Paviljongissa on luvassa monipuolinen nuorisoalan kohtaamis- ja koulutustapahtuma.”

NUORI2022-tapahtuma Jyväskylässä 26.-27.4.2022 – asiaa ja asiantuntijoita – katseita ja kohtaamisia

Odotukset ovat korkealla, kun huhtikuun viimeisellä viikolla käynnistyy kaksipäiväinen NUORI2022-tapahtuma Jyväskylässä. Tammikuussa 2020 Tampereella järjestettiin edellinen alan ammattilaisten, vapaaehtoisten ja opiskelijoiden yhteinen livekokoontuminen. Kohta on uuden aika.

NUORI2022-tapahtumaa tehdään monella taholla ja kaikkien toiveissa on, että Covid19-pandemia on aisoissa keväällä, kun valtakunnalliset nuorisotyön päivät koittavat. Tapahtumajärjestäjä Allianssin tuottaja Minna Jauho kiteyttää toiveen: ”Jospa vihdoinkin pääsemme saman katon alle koko nuorisoala. Raskaan korona-ajan jälkeen on entistäkin tärkeämpää, että voimme kohdata toisiamme ja tavata kasvokkain.”

Samoilla haaveilla on Humanistisen ammattikorkeakoulun nuorisotyön yliopettaja Merja Kylmäkoski; ”Odotan hyviä keskusteluita nuorisotyöstä, uusia ideoita sekä entisten ja nykyisten opiskelijoiden ja yhteistyökumppaneiden tapaamisia.”

Kuva Salla Merikukka / Allianssi

Minna Jauho työskentelee Allianssissa tapahtumatuottajana ja toimii NUORI2022-tapahtuman ohjelmakokonaisuudesta vastaavana tuottajana.


Uusia konsepteja ja tuttuja juttuja

Tuttuun tapaan tapahtuman keskeiset osa-alueet ovat seminaariohjelma ja laaja näyttelyalue. ”Luvassa on laadukas ja timanttisen kova seminaariohjelma. Tapahtumatarjonnasta haluan nostaa esille myös uuden konseptimme Piha-alueen, josta löytyy myös Pihalava sekä tietenkin koko tapahtuman yhteen kokoavat päättäjäiset”, kertoo Minna Jauho. Kaikkiaan tapahtumassa on kymmeniä tunteja asiaa nuoruudesta, nuorisotyön ilmiöistä ja ajankohtaisista teemoista.

Opiskelijat opastamassa

Humakin kulttuurituottaja (AMK) ja yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat ovat tapahtuma-avustajina tekemässä pop up -pisteitä sekä ohjaamassa osallistujia oikeisiin kohteisiin. ”Vinkkaan tapahtuman seminaariannista kolme tärppiä. Seminaarit DIGISTI Yhdessä – Nuorisotyöllä hyvinvointia ammatilliselle toiselle asteelle, Pelikasvatus nuorisotyössä sekä Osaamiskeskus Kentaurin seminaari Vapaaehtoisten osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen ovat varmasti antoisia”, tiivistää Merja Kylmäkoski.

Humakin yliopettaja Merja Kylmäkoski on puolestaan tapahtumassa ohjelmatuottajana ja jututtaa osallistujia Humakin esittelypisteellä. Kuva: Emilia Reponen/Humak.


Yhdessä pystymme enempään

Nuorisoalan ammattilaisten, vaikuttajien ja toimijoiden verkostoitumis- ja kehittämistapahtuma järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 26.-27.4. ”Toivotamme lämpimästi jokaisen nuorisoalan toimijan tervetulleeksi NUORI2022-tapahtumaan. Tapahtuma ratkoo yhdessä koko nuorisoalan yhteisiä haasteita. Emme voi taklata niitä yksin, ja tärkeintä tässä ajassa on, että teemme entistäkin tiiviimpää yhteistyötä alan eri toimijoiden välillä. NUORI2022-tapahtuma tarjoaa ajan, tilan ja paikan verkostoitua, oppia uutta ja inspiroitua yhdessä”, kiteyttää tapahtumatuottaja Minna Jauho. Yliopettaja Merja Kylmäkoski komppaa ja toivoo vielä extraa: ”Toivon, että NUORI2022-tapahtuman ohjelmien väliajoilla voi nauttia kauniista kevätsäästä ja Jyväskylän järvimaisemista”.

Lisää tietoa tapahtumasta: https://alli.fi/palvelut/koulutuksetjatapahtumat/nuori-tapahtumat/nuori2022/

Teksti ja kuva: Maarit Honkonen-Seppälä, Humakin lehtori Jyväskylän kampukselta, joka yhdessä 40 kulttuurituottaja (AMK) ja yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijan kanssa toimii NUORI2022-tapahtumassa avustajina.

Jaa