Kuvassa auringonkukka
Porin kaupungin Puuvillan nuorisotiloissa loisti kesällä 2022 myös auringonkukka.

Pori ja Porin nuorisopalvelut kutsuvat SuomiAreenalle

Ensimmäisen kerran Pori Jazz järjestettiin vuonna 1966. Jazzien kanssa samaan aikaan on jo vuodesta 2006 järjestetty maamme isoin puhe- ja vaikuttajatapahtuma SuomiAreena.

”Tulevana kesänä SuomiAreena järjestetään eri aikaan kuin jazzit. On mielenkiintoista nähdä, että miten tämä vaikuttaa tapahtumaan kokonaisuudessaan. Uskon, että väkeä ja vilskettä riittää molempiin tapahtumiin hyvin”, pohtii Porin kaupungin nuorisopalveluiden esihenkilö Anne Leppänen.

Kesällä 2023 ohjelmaosuuden otsikko on Nuorten osallisuus – hallinnon humppaa vai oikeita tekoja? Edellisenä kesänä keskiössä olivat nuoret, koulutus ja työllisyys. Puuvillan kauppakeskuksen Areenalla oli silloin satapäin osallistujia, mm vasemmalla nuoriso-ohjaaja Juha-Matti Jaakkola ja Elina Peura.

Nuorille ääni

MTV3 ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan heti juhannuksen jälkeen. Humak on tapahtumassa mukana ohjelmaosuudella Nuorten osallisuus – hallinnon humppaa vai oikeita tekoja?

”Nuorten osallistuminen yhteiskunnan asioihin on epätasaista. Osa nuorista vaikuttaa monen kanavan kautta, osan ääni ei kuulu ollenkaan. Haluammekin nostaa etkoilla Puuvillan kauppakeskuksessa keskiviikkona 28.6. kello 15.00 ja Puuvillan Areenalla kello 17.00 yhteiseen pohdintaan, millä keinoilla voisimme vahvistaa kaikkien nuorten osallistumista. Ajatuksena on myös pohtia mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa nuorten tavoittamiseen”, kertoo lehtori Lotta Viinikka Humakista.

NUORI23-tapahtumaan osallistuneet Porin nuorisopalveluiden työntekijät Riikka Kataja (vas), Kati Jussila, Teemu Mäenpää, Juha-Matti Jaakkola ja Tanja Paasi toivottavat kaikki tervetulleiksi Poriin ja SuomiAreenalle. ”Keskiviikkona 28.6. kello 15.00 on etkot Puuvillan nuorisotiloilla ja Puuvillan kauppakeskuksen Areenalle päästään kello 17.00”, jatkaa Humakin Lotta Viinikka ja kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi.

Tervetuloa kaikki Poriin

Porin kaupungin nuoriso-ohjaajana työskentelevä Elina Peura odottaa innolla kesän 23 SuomiAreenaa.

”On hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä Humakin kanssa SuomiAreenan merkeissä. Toivottavasti pääsemme jälleen tapaamaan eri toimijoita valtakunnallisella tasolla ja vaihtamaan ajatuksia niin paneelin teemasta eli nuorten osallisuudesta ja vaikuttamisesta kuin muistakin ajankohtaisista teemoista nuorisotyön näkökulmasta”, toivoo Elina ja muistelee lämmöllä menneen kesän yhteistyötä teemalla nuoret, koulutus ja työllisyys. Kesän 22 toteutuksesta vastasivat keskisuomalainen OsaajaKS-palveluketju yhdessä Humakin kanssa. 

Puhetta, mutta myös tekoja

Demokratiakasvatus on aiheena tärkeä ja ajankohtainen. ”Nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia tulee tukea ja nostaa esiin aktiivisesti. Odotankin mielenkiinnolla, mitä eri näkökulmia kesän 23 paneelikeskustelussa tuodaan esiin”, pohtii Elina Peura. 

”SuomiAreenassa on tuttuun tapaan paljon puhetta ja toivonkin, että puheet eivät jää vain puheiksi vaan johtavat tekoihin. Maailmaan mahtuu puhetta, mutta ei ne puheet, vaan ne teot”, muistuttaa Anne Leppänen.

Uudistetut Puuvillan kauppakeskuksen nuorisotilat toimivat kesän 23 etkopaikkana. Vanhat tilat kesällä 22 toimivat myös erinomaisena starttina asiaan. Yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija Juho Kurjonen, joka tunnetaan rap-artisti Pursona, johdatteli nuorisotilojen etkoilla räpillä teemaan.

Monipuolista vaikuttamistyötä Porissa

Vuosien varrella Porin nuorisopalvelut ovat olleet monin eri tavoin mukana SuomiAreenassa.

”Olemme olleet mukana paneelikeskusteluissa, toimineet kansalaistorilla sekä nuorisotiloilla tapahtumien etkojen ja jatkojen järjestäjinä. Kaikki nuoriin liittyvät asiat ja nuorten esille tulo erilaisissa yhteyksissä ovat meille tärkeitä. Verkostoituminen, ajatusten sekä kokemusten vaihto erilaisten vaikuttajien ja ammattilaisten kanssa on SuomiAreenan ja meidän työmme ydintä. Toivotankin oikein mukavia ja antoisia hetkiä Porissa yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden parissa”, kiteyttää Anne Leppänen.

Lisää infoa https://www.suomiareena.fi/

Teksti ja kuvat: Maarit Honkonen-Seppälä, Humakin lehtori Jyväskylästä.

Jaa